Betalen met bingo

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je kunt betalen als het gaat om online bingo. Wat zijn de veiligste of handigste manieren? Waar moet je verder allemaal rekening mee houden als je wil betalen om mee te kunnen doen aan online bingo? Vaak staan zulke punten wel beschreven in het bingo speluitleg, maar hier nog een aantal puntjes op een rijtje.

Minimale inzet betalen bij bingo

Veel online bingo diensten hanteren een minimaal bedrag dat je per keer kunt bijschrijven bij je account. Het gaat niet om hele grote bedragen, maar het kan voorkomen dat je minimaal 10 of 15 euro moet betalen voordat je kunt beginnen aan bingo online. Gelukkig bieden veel online bingo dienste ook de mogelijkheid om te spelen zonder dat er geld op het spel staat. Op die manier kunnen onervaren bingo spelers toch zonder meteen al 10 euro te betalen oefenen met het spel, en later pas om geld spelen.

Mocht er bij de betaling iets mis zijn gegaan, kun je afhankelijk van de online bingo dienst waar je speelt je geld nog terug krijgen. Let er wel van tevoren op dat je alle reglementen omtrent betalingen hebt doorgelezen om niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Betalen voor online bingo is verder niet heel moeilijk of bijzonder, maar er zijn dus een aantal puntjes waar je op moet letten.

Ideal bingo spelen

Betalen via Ideal is meestal een van de goedkoopste manieren zonder extra al dan niet onverwachte kosten. Het principe is heel eenvoudig, je laadt je saldo van je bingo account eenvoudig op via een transactie via je bank. Op deze manier kun je in de meeste gevallen al meteen aan de slag met online bingo spelen. Let er alleen wel op dat het kan voorkomen dat er alleen bepaalde bedragen per keer mogen worden overgeschreven.

Bingo spelen met paysafecard

Via paysafecard kunt je van tevoren betalen voor een prepaid card waarmee je vervolgens allemaal online aankopen kunt doen door de code op de kaart in te vullen. Je kunt deze prepaid cards tegenwoordig bijna overal halen: bij tankstations, boekwinkels of eventueel bij de bank. Online kun je ze ook kopen, maar dan zou je net zo goed direct online bij je online bingo kunnen betalen, maar dat terzijde.

Paysafecards zijn beschikbaar in vier verschillende waarden, namelijk 10, 25, 50 en 100 euro. Hiermee word je wel meteen verplicht om minimaal tien euro uit te geven, maar het tegoed wat je niet opmaakt aan online betalingen blijft nog op de kaart staan. Elke kaart heeft een unieke 16-cijferige code die je moet invullen om te kunnen betalen. Het is een relatief veilige manier van betalen, mits je niet je kaart overal rond laat slingeren.

E-wallets

Zogenoemde ‘E-Wallets’ zijn systemen waar je een tegoed kunt hebben bij deze desbetreffende online betaalsystemen. Voorbeelden van internationaal geaccepteerde E-wallets zijn Skrill, Neteller of Paypal. De bedoeling is dat je geld vanaf je bankrekening stort op deze online betaalsystemen, vervolgens kun je met je account op deze betaalsystemen betalen bij bestellingen of andere online diensten, zoals bijvoorbeeld bij online bingo spelen. Het handige aan deze systemen is dat ze vaak, net zoals betalen via creditcards overigens, de mogelijkheid geven om je geld om te zetten in een andere valuta (tegen een al dan niet laag tarief). Zo kun je ook in het buitenland betalen om online bingo te spelen.

Via telefoon

Het is tegenwoordig ook mogelijk om eenvoudig een betaling te doen via je telefoon door te bellen, of simpel een sms’je te sturen met je mobieltje. Je krijgt dan een code via je telefoon, die je vervolgens kunt invullen op jouw online bingo account. Het geld wordt van je prepaid of mobiele abonnement af gehaald en zo op bijgeschreven bij je speel tegoed. Tegoed bijschrijven door middel van een sms’je werkt op een vergelijkbare manier.

Je stuurt een sms’je naar het de online bingo website waar je wilt spelen en ontvangt een code of je stuurt een sms’je met een ID van je account waar het bedrijf vervolgens tegoed op zal bijschrijven. Houd er natuurlijk altijd rekening mee dat een online bingo website extra geld kan afschrijven van je telefoonrekening als transactie kosten. Het kan dus zijn dat er minder wordt bijgeschreven op je account dan je werkelijk betaald hebt.

Creditcard

Je kunt ze overal wel gebruiken, de creditcard. Een betrouwbare manier om een online transactie mee te voltooien, omdat je meer bescherming en garantie ontvangt van de bank bij betalingen indien er iets fout mocht gaan. Kan het toevallig zijn dat iemand misbruik maakt van uw creditcard, dan kun je dit makkelijk aantonen bij uw bank en dus ook makkelijk uw geld weer terug krijgen.

Kijk alleen wel uit dat uw kaart Visa, Mastercard of Maestro heeft, aangezien deze het meest worden geaccepteerd. In andere gevallen kan het zijn dat de online bingo site uw betaling weigert. Ook bij betalingen via creditcard geldt dat je meteen kunt beginnen met bingo online te spelen.