Bingo spelen

Tegenwoordig kun je bijna met elke kansspel wel geld inzetten en winnen, dit geldt ook voor Online Bingo. Het verschil tussen Online Bingo en gewoon Bingo is dat je online vaak vrienden kunt worden met mensen over de hele wereld die toevallig in dezelfde Bingo room zitten als jij. Ook kun je op een strategischere wijze het spel spelen door het feit dat veel Online Bingo platforms hun spelers de mogelijkheid geven om zelf te kiezen in welke Bingo room ze zullen spelen. Je kunt dus niet alleen de keuze maken in het aantal speelkaarten dat je koopt, maar ook het aantal medespelers in je Bingo room waar je tegen gaat spelen. Bovendien is er meer variatie in kosten per speelkaar en kun je daar ook nog een keuze in maken. Online Bingo onderscheidt zich ook met het aanbieden van vele aantrekkelijke acties en bonussen zoals eenmalige inschrijfbonussen of loyalty bonussen. Loyalty bonus wil zeggen dat je extra voordelen of bonussen kunt krijgen als je vaker speelt of geld inlegt bij een bepaald Online Bingo platform.

Levendiger dan je denkt

Je zult al snel een beeld hebben van een groepje bejaarden die hun laatste dagen wegspelen met eindeloos Bingo. Misschien is dit ook wel waar, maar Bingo online heeft wel zeker een draai gegeven aan het spel. Jong en oud kunnen nu vanachter hun computer thuis geld verdienen door een spel te spelen wat relatief snel te begrijpen is. Met grote prijzen en een groot aantal spelers in een Online Bingo speel room kom je al snel in contact met andere mensen die ook Online Bingo spelen, via live chats in de Bingo rooms.

Varianten

Bingo is een spel met veel varianten. Voor elke Bingo variant geldt wel dat de basisregels redelijk gelijk zijn. De verschillen kun je vooral vinden in de patronen, niet zozeer in de manier waarop je het spel kunt spelen. Bij klassiek Bingo gelden de regels die wereldwijd wel bekend zijn. Ze zijn erg eenvoudig. De eerste ronde wordt gespeeld voor rij 1, de tweede voor rij 2 en de laatste ronde wordt gespeeld voor een volledige speelkaart. De prijs die je krijgt bij de derde ronde is ook het hoogst, aangezien dit de moeilijkste ronde is om te voltooien. Andere varianten zijn 30, 75, 80 en 90 Ball Bingo. 75 Ball en 90 Ball Bingo zullen nog nader worden uitgelegd, maar in principe wordt er in die varianten gebruik gemaakt van respectievelijk 75 en 90 ballen. De andere twee varianten 30 en 80 worden ook gespeeld, maar komen minder vaak voor dan 75 en 90. Er bestaat ook nog een verschil tussen Brit (Europees) en Amerikaans Bingo. 75 ballen is overigens de meest bekende variant in de rest van Europa, waar 90 ballen veelal in het Verenigd Koninkrijk wordt gespeeld. Rijen kunnen zowel horizontaal, verticaal als diagonaal zijn.

Brits en Amerikaans Bingo

Bij Brits Bingo moet je doorgaans een rij, een aantal rijen of een volle kaart hebben om te winnen. Bij Amerikaans Bingo moet je juist een bepaalde patroon of figuur hebben weggestreept voordat je wint. Voorbeelden van patronen zijn X Bingo, waar je twee diagonale lijnen moet hebben die elkaar  precies in het midden kruisen, E Bingo, waar je drie horizontale lijnen en een verticale lijn moet krijgen zodat je een E patroon krijgt, Diamant Bingo, wanneer je cijfertjes in een diamant vorm staan heb je gewonnen. Soms kan er worden gekozen voor een willekeurig patroon dat je moet hebben, dit heet Random Numbers Bingo. Een relatief nieuwe vorm van Bingo is Bingo slots, waar het Online Bingo wordt gecombineerd met een fruitautomaat. Met Bingo kun je bijvoorbeeld extra spins winnen bij de fruitautomaat zodat je weer wat langer kunt blijven spelen.