Bingo met paysafecards

Het principe achter het betalen met een Paysafecard is dat je van tevoren een kaart haalt met daarop een bepaald tegoed (10, 25, 50 of 100 euro). Je kunt een Paysafecard halen bij een benzinestation, de lokale boekenwinkel of bij andere winkels, met de unieke 16-cijferige code achterop kun je betalen voor online diensten. Bij Online Bingo websites die Paysafecard ondersteunen kun je betalen door de 16-cijferige code in te vullen en een bepaald tegoed te kiezen. Je hoeft de kaart niet in één keer op te maken, wat je de eerste keer niet gebruikt blijft nog steeds op de kaart staan. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een cadeaubon.

Anonimiteit

Een voordeel van betalen met een Paysafecard kan zijn dat je anoniem blijft. Je krijgt dus geen storting te zien op je bankrekening. Je laat dus geen persoonlijk nummer achter bij de Online Bingo website, wat je anders wel zou doen als je zou betalen via je bank met bijvoorbeeld iDeal. Om je speeltegoed op te kunnen waarderen moet je eerst inloggen op je Online Bingo account. Je gaat naar de optie betalen met Paysafecard (als deze er is natuurlijk). Als je nog een bonus code hebt en wilt gebruiken dan kan dat ook nog, anders moet je dit veld wanneer dit verschijnt leeg laten. De 16-cijferige code voer je pas in als je wordt verwezen naar een schermpje van Paysafecard waar wordt gevraagd om een 16-cijferige code. Selecteer het bedrag dat je op wil waarderen en klik vervolgens op ‘Proceed with deposit’ of iets vergelijkbaars om je Paysafecard te kunnen verzilveren.

Veiligheid

Een ander aspect dat betalen met een Paysafecard met zich meebrengt, en wat overigens als fijn kan worden ervaren, is dat er een opwaardeer plafond is. Een Online Bingo dienst zal nooit meer tegoed van je kaart kunnen nemen dan het tegoed dat op die kaart zelf staat. Het is niet de bedoeling dat je af wordt geschrikt en dat je denkt dat veel Online Bingo diensten meer geld van je rekening afhalen dan je zou aangeven als je betaalt via iDeal, dit is absoluut niet waar. Je kunt echter niet voorzichtig genoeg zijn als het gaat om online gokken. De betaalomgeving van Paysafecard is ook een zeer goed beveiligd betaalklimaat en geeft genoeg waarschuwingen ten behoeve van de veiligheid, variërend van fraudewaarschuwingen tot informatie over computervirussen.

Extra kosten

Let er wel op dat je je Paysafecard tegoed niet te lang ongebruikt laat slingeren. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruiken van een Paysafecard (tenzij de online dienst extra kosten met zich mee brengt), maar op het moment dat het tegoed ouder is dan 12 maanden, zal er elke maand administratiekosten met 2 euro van het tarief af worden gehaald.

Andere mogelijkheden met Paysafecards

Voor het opladen van tegoeden boven de 100 euro met een Paysafecard, kun je ook tot maximaal tien unieke Paysafecards combineren om toch op het gewenste bedrag te kunnen komen. Mocht het daarnaast voorkomen dat je nog tegoed op je Paysafecard hebt staan, maar niet meet je Online Bingo account wil opladen kun je het tegoed altijd nog opmaken aan andere online diensten, zoals het kopen van games of muziek. Je kunt altijd online checken of je nog tegoed hebt staan op je Paysafecard, sinds Paysafecard ook in app versie beschikbaar is, kun je overal waar je bent je huidige saldo op je Paysafecard nagaan. Als je dan ook nog een Online Bingo service gebruikt die ook een mobiele versie heeft, kun je zelfs overal waar je bent tegoed op je Online Bingo account zetten, wat met iDeal anders een stuk lastiger zou gaan.