90 ball bingo

90 Ball Bingo is de populairste Bingo vorm in het Verenigd Koninkrijk. De groei van populaire Bingo hallen als Mecca en Sun Bingo heeft ook bijgedragen aan Online Bingo. Veel Online Bingo platforms bieden ook Online Bingo aan in de vorm van 90 Ball Bingo met speelkaarten die soms maar een paar cent kosten. 90 Ball Bingo is de ‘klassieke’ vorm van Bingo die wordt gespeeld in vooral het Verenigd Koninkrijk. Het gebruikt een totaal van 90 ballen (in tegenstelling tot de 75 ballen versie die een totaal van 75 ballen gebruikt).

Speelkaarten

Spelers kunnen speelkaarten kopen die bestaan uit drie rijen met negen kolommen. De eerste rij met willekeurig geplaatste getallen uit 1-10, de tweede kolom met willekeurig geplaatste getallen uit 11-20, de derde kolom met getallen uit 21-30 enzovoort. De allerlaatste kolom bevat getallen uit 81-90. In totaal heeft elke 90 Ball Bingo speelkaar 15 nummers erop staan. Elke lijn of ‘kolom’ bevat vijf willekeurige getallen. Het doel van het spel is om de eerste speler te zijn om een één lijn af te tekenen, twee lijnen van full house Bingo. In elke vorm van Bingo, hetzij 90, 75 of 80 speel je tegen andere spelers. Dit zorgt ervoor dat Bingo zo’n spannend spel is, je kunt het samen met je vrienden spelen, vriendschappelijke wedstrijden of je kunt geld inzetten om het nog spannender te maken. Bingo is net als een toernooi. Het spel gaat door totdat er iemand is die wint.

Meerdere prijzen

Het feit dat 90 Ball Bingo drie prijzen heeft, maakt het interessanter voor spelers die hierdoor een grotere kans hebben om te winnen. Als je bijvoorbeeld de eerste prijs misloopt kan je het spel nog doorspelen om misschien de tweede prijs in de wacht te slepen of misschien win je de grootste full house Bingo prijs (deze kan al gauw 10.000 keer de prijs van de ticket opleveren), het is dan ook moeilijk om deze prijs te winnen. Je kunt bij veel Online Bingo sites gratis speelkaarten en prijzen voor 90 Ball Bingo vinden.

Geschiedenis

De geschiedenis van 90 Ball Bingo gaat ver terug tot de 19e eeuw, toen gokken illegaal was voor veel vrouwen. Zij gebruikten willekeurige ballen en speelkaarten om de gokregels van die tijd te omzeilen (die vaak spraken over dobbelstenen). Bingo werd steeds populairder in het Verenigd koninkrijk tijdens de tweede wereldoorlog, het werd gespeeld in de loopgraven die destijds door Europa liepen. Vanwege de populariteit van het spel in die tijd, is het spel zo populair onder de bejaarden van deze tijd die kennis maakten met het spel toen ze nog jong waren. Na de oorlog probeerde de Britse regering een eind te maken aan het gokken en Bingo, terwijl er zoveel Bingo hallen ontstonden in het hele land. In 1961 werden de eerste legale Bingo hallen gebouwd, omdat het spel zo populair was dat het wel gelegaliseerd moest worden. Sindsdien is 90 Ball Bingo vooral in het Verenigd koninkrijk, de gemenebest landen en enkele Zuid Amerikaanse landen extreem populair geworden. De katholieke kerk heeft het spel gebruikt als manier om geld op te halen. In de 21e eeuw is het mogelijk geworden om Bingo online te spelen. Deze spellen zijn nog een stuk uitgebreider dan Bingo van de Bingo hallen. Met bonussen, loyalty points en jackpotten is het spel alleen maar spannender en interessanter geworden. Daarnaast is het ook makkelijker toegankelijk, je kunt het gewoon thuis doen van achter je computer. Online Bingo is ook sneller dan normaal Bingo, omdat door een automaat wordt bepaald óf iemand heeft gewonnen en wat iemand heeft gewonnen (soms ook automatisch bijgeschreven zonder dat het geclaimd hoeft te worden).