75 ball bingo

75 Ball Bingo is een Bingo variant die vaak wordt gespeeld in Europa (Behalve VK). In tegenstelling tot de 90 Ball Bingo variant is deze variant een stuk sneller en heeft een grotere jackpot. 75 Ball Bingo heeft ook een aantal speciale patronen en variaties in het spel zelf.

Speelkaarten

De speelkaart voor 75 Ball Bingo is een 5 bij 5 vierkant met een totaal van 24 nummers. 5 van de nummers 1-15 zijn willekeurig geplaatst in de eerste kolom ‘B’, de nummers 16-30 in de tweede kolom ‘I’ en dit gaat zo door tot alle vakjes zijn gevuld. Boven alle kolommen staat dus uiteindelijk ‘BINGO’ gespeld. Het enige vakje dat niet in is gevuld is het middelste vakje (3e kolom, 3e rij). Dit is een van de kenmerken van een 75 Ball Bingo speelkaart. Het recentelijk ontwikkelde 80 Ball Bingo gebruikt een vergelijkbaar patroon, behalve dat de vakjes 4 bij 4 zijn. Dit zorgt ervoor dat het spel sneller over is en dus makkelijker voor de spelers om te winnen.

Patronen

De prijs die je betaalt voor een 75 Ball Bingo kaart verschilt per Online Bingo room, afhankelijk van de prijs die je kunt winnen zal je veel of weinig betalen voor een speelkaart. Het doel is om uiteindelijk een bepaald patroon af te kunnen kruisen op je kaart, dit patroon zal worden vastgesteld aan het begin van elk potje. In 75 Ball Bingo zijn er verschillende patronen zoals diamanten, nullen, kruizen en andere unieke vormen. Op het moment dat je het vastgestelde patroon af hebt kunne kruisen op je Bingo kaart kun je Bingo roepen en je prijs in ontvangst nemen. Bij verschillende Online Bingo sites kun je het moment dat je Bingo roept opnemen en inzenden. Je kunt hierbij kans maken op een extra bonusprijs als jouw manier van Bingo roepen of jouw manier van je overwinning vieren heel creatief en origineel is.

Wanneer win je?

Je kunt in 75 Ball Bingo op verschillende manieren prijzen winnen. Zo zijn er de patroon prijzen, de prijs die je ontvangt als je als eerste het patroon hebt ingevuld. Bij sommige Online Bingo sites is het ook mogelijk om een coverall jackpot te winnen. Dit houdt in dat je als speler binnen de eerste 40 of zelfs binnen de eerste 30 ballen al je hele kaart hebt ingevuld. De coverall jackpot is altijd een stuk hoger dan de normale prijs, omdat de kans dat je die wint minimaal is. Deze zogenoemde coverall jackpotten zijn een van de redenen waarom 75 Ball Bingo zo populair is, vooral onder Online Bingo spelers. Het geeft extra spanning aan het spel. De jackpot is meestal al vastgesteld aan het begin van het spel, de prijs die je wint als je het patroon hebt hangt af van het aantal mensen dat meedoet en de prijs per speelkaart. Je kunt ook in een Online Bingo spel verschillende patronen hebben, makkelijke patronen worden gekoppeld aan een lage prijs en moeilijke patronen aan een hogere prijs. Zo kun je met slechts 1 lijn of door alle 4 de hoeken afgekruist te hebben al de prijs van je speelkaart terug hebben gewonnen. In het geval dat een speler met 1 vakje meerde patronen voltooid zal de speler ook de prijzen ontvangen voor beide patronen.

Juist vanwege de vele patronen en mogelijkheden om te winnen wordt een Online Bingo spel al gauw leuk en spannend, vooral ook vanwege de vele mogelijkheden om te winnen is 75 Ball Bingo een van de meest populaire Online Bingo spellen. Je kunt soms zelfs wat winnen zonder zelf door te hebben dat je een patroon had.